Милованов назвав головне завдання першого етапу роботи ринку землі

Читать на русском
Тимофій Милованов запевняє, що головне завдання першого етапу роботи ринку землі - переконати українців, що він безпечний.
Фото з відкритих джерел

Головне завдання першого етапу роботи ринку землі — показати населенню, що це безпечно для економіки України, розвіяти колишні страхи з цього приводу, і продемонструвати, що угоди проводяться прозоро, без порушень.

Про це радник керівника Офісу президента України Тимофій Милованов розповів телеканалу Дім.

«Ринки потрібні. Ринкова економіка більш ефективна, ніж командна. Ба більше, якщо ринку офіційно немає, то він є неофіційно. І всі знають, що є і був тіньовий ринок землі. Нагадаю, що аграрні холдинги з великою концентрацією землі виникли саме під час мораторію, коли, нібито, ринку землі не було», – сказав він.

Ринок землі: як відбуватимуться електронні аукціониЯк проводитимуть онлайн-торги для продажу земельних ділянок державної та комунальної власності.

Зараз складено вже близько 1,5 тис. угод. Милованов вважає, що це дуже мало. Але не в кількості зараз суть. А головне — показати українцям, що нічого страшного з відкриттям ринку не відбулося.

«Нормально починати повільно. І ми бачимо, що нічого поганого не відбувається. І дуже важливо запустити цей ринок так, щоб йому довіряли. Щоб дійсно там не було проблем», – пояснив радник Офісу президента.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж сільгоспземлі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: