Капіталізація української землі зростатиме на 7-10% на рік – Мінагрополітики

Читать на русском
Україна реалізує консервативний варіант земельної реформи, із забороною на купівлю землі для юридичних осіб та іноземців. Реалізацію ліберального варіанту земельного ринку країна собі дозволити не може
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Капіталізація української сільськогосподарської землі зростатиме в середньому на 7-10% на рік. Через десять років українська земля сумарно коштуватиме сотні мільярдів доларів.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко, передає Інтерфакс-Україна.

«Це (інвестиції в земельні ділянки) - зовсім інший інструмент як застави, як капіталу, так і залучення інвестицій. Але в цьому питанні будемо рухатися поетапно, не поспішаючи. Наше основне завдання - переконати український народ, що бути власником землі - це нормально. Тому сьогодні міністр звертається до всіх власників і каже: Не поспішайте продавати ділянки», — зазначив Лещенко.

Міністр нагадав, що Україна реалізує консервативний варіант земельної реформи, із забороною на купівлю землі для юридичних осіб та іноземців. Реалізацію ліберального варіанту земельного ринку країна собі дозволити не може. По-перше, мільйони гектарів землі в країні знаходяться на схемі «договірних конструкцій», що не мають юридичної сили. По-друге, в країні не працює толком судова система і немає інфраструктури.

Розвиток ринку землі, резюмував міністр, створить в Україні ринок капіталу. При цьому в українців достатньо коштів, щоб купити землю і працювати на ній.

Нагадаємо, з 1 липня 2021 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який скасовує мораторій на продаж сільгоспземлі.

Станом на 20 липня українці уклали вже 1229 договорів з купівлі-продажу землі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: