В РНБО заявили про тотальну монополію однієї компанії на ринку газу в Україні

Читать на русском
За словами секретаря РНБО, на ринку газу в Україні існує тотальна монополія, оскільки одна компанія володіє 70% українських облгазів
Олексій ДаниловFacebook

У Раді національної безпеки та оборони заявили, що Україна втратила з державної власності 16,92 тисячі км газорозподільних мереж, а на газовому ринку в Україні існує тотальна монополія.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов на брифінгу в Краматорську Донецької області 30 Липня.

«Ми звернули увагу на стан газорозподільних мереж. Маємо констатувати, що за останні час дивним чином держава втратила 16,92 тис. км газорозподільних мереж, які перейшли у приватну власність» - сказав Данилов.

За його словами, на ринку газу існує тотальна монополія, оскільки одна компанія володіє 70% українських облгазів. Цю ситуацію Данилов пов'язав з Дмитром Фірташем і його «Групою РГК».

Секретар РНБО заявив, що Кабмін проведе перевірку щодо даної ситуації.

«Головне, що ми не можемо допустити - це стосується нашої нацбезпеки, щоб нас хтось як державу шантажував, пересмикував наші платіжки та т.д» - підкреслив він.

Нагадаємо, що РНБО на засіданні 18 червня ухвалила рішення про введення санкцій проти бізнесменів Дмитра Фірташа і Павла Фукса. 24 червня президент Володимир Зеленський своїм указом надав цьому рішенню чинності.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: