Апеляція ВАКС розгляне скаргу на виправдання екснардепа Сольвара

Читать на русском
Апеляційна палата відкрила провадження за скаргою антикорупційного прокурора на виправдувальний вирок колишньому депутату.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу прокурора САП на виправдувальний вирок колишньому народному депутату від фракції «Блок Петра Порошенка» Руслану Сольвару, якого обвинувачують у незаконному одержанні компенсації на оренду житла в Києві.

Таке рішення 20 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою прокурора САП на вирок ВАКС від 14 червня у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Руслана Сольвара – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України», – йдеться в рішенні.

Також суд встановив строк до 29 липня на подання учасниками провадження заперечень на апеляційну скаргу.

Як відомо, за версією слідства, у листопаді 2014 року Сольвар отримав у користування номер у готелі «Київ» коштом державного бюджету у зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці. Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року, він отримав у спадщину квартиру в Києві, проте не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної ради, тож й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету. І лише в жовтні 2018 року після низки публікацій у ЗМІ відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснардеп безпідставно отримав понад 361 тис. грн компенсації за винайм житла.

Нагадаємо, ВАКС виправдав Сольвара у справі про зловживання владою. Водночас судді побачили ймовірне шахрайство з боку ексдепутата. Раніше антикорупційний суд так само виправдав іншого екснардепа Андрія Левуса.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: