Повноваження Міноборони, командування ЗСУ та президента розмежовуватимуть – депутат

Читать на русском
Така ситуація склалася через прийняті кількома роками раніше закони, які створили дисбаланс в управлінні Збройними силами
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки розпочав розробку законопроєкту, який має чітко розмежувати повноваження між Міністерством оборони, командуванням Збройних сил України та президентом як Верховним Головнокомандувачем.

Про це розповів народний депутат від «Слуги народу», представник президента України Володимира Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Як член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, стикався з проблемами міжособистісної дискомунікації між Міністерством оборони та ЗСУ, якої в принципі не повинно бути. Тому що у воюючій країні, коли один високий військово-політичний керівник не може знайти конструктивну співпрацю з військовим керівником, то це не зовсім нормально», - підкреслив він.

За словами Веніславського, така ситуація склалася через прийняті кількома роками раніше закони, що стосувалися ЗСУ.

«Не зовсім збалансована управлінська вертикаль тягнула за собою ті проблеми, конфлікти, які ми зараз маємо. Правильно говорили президент і Ірина Верещук - в такому випадку не може бути особистих антипатій і конфліктів у воюючій країні, а повинна бути абсолютна Синергія. У нас зараз в Комітеті з питань національної безпеки, оборони та розвідки ведуться дискусії, напрацьовується законопроєкт про більш чітке розмежування повноважень між Міністерством оборони та більш чіткою ієрархічною підпорядкованістю між командуванням ЗСУ, Міноборони та президентом» - додав він.

Нагадаємо, 27 липня стало відомо, що Руслан Хомчак залишає посаду головнокомандувача Збройними силами України за рішенням президента Володимира Зеленського. Новим головнокомандувачем ЗСУ був призначений Валерій Залужний.

28 липня Зеленський у рамках кадрових перестановок у Збройних силах України звільнив зі своїх посад трьох генералів - голову Генерального штабу Збройних Сил України Сергія Корнійчука, командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ Євгена Мойсюка та командувача Об'єднаних сил Володимира Кравченка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: