ТЕЦ Дубневичів: ВАКС не повернув обвинувачення та не закрив справу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув клопотання захисника обвинуваченого про повернення обвинувального акту і закриття справи.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд не повернув обвинувачення та не закрив кримінальне провадження стосовно керівника ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігоря Артимка, якого окремо судять за привласнення природного газу НАК «Нафтогаз України» Новояворівською та Новороздільською ТЕЦ, власниками яких є брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

Таке рішення 20 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«В задоволенні клопотання захисника Петрашенка В.П. про закриття кримінального провадження – відмовити. У задоволенні клопотання захисника Петрашенка В.П. про повернення обвинувального акта прокурору – відмовити», – йдеться в рішенні.

Адвокат Артимка просив закрити справу стосовно його клієнта у зв'язку із закінченням строку досудового розслідування після повідомлення особі про підозру, що передбачено п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України. Повернути обвинувальний акт захисник просив, оскільки не він містить чіткого та конкретного формулювання обвинувачення.

Нагадаємо, за версією НАБУ і САП, ексдиректор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його заступник Ігор Ільків, фінансовий директор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин та ексдиректор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк протягом 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, що належить НАК «Нафтогаз України», в особливо великих розмірах, створивши організовану злочинну групу.

Як встановили органи правопорядку, Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ (належить ТОВ «Енергія-Новий Розділ» і ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ», власниками яких є нардепи Дубневичі), придбавши в НАК «Нафтогаз України» за пільговою ціною природний газ у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов'язковою умовою його використання, привласнили його шляхом використання для промислових потреб, зокрема виробництва електричної енергії з подальшим її продажем ДП «Енергоринок».

Загалом, упродовж 2013-2015 років вказані особи заволоділи природним газом НАК «Нафтогаз України» в обсязі 308,34 мільйона кубічних метрів, що завдало матеріальної шкоди НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн.

Нещодавно НАБУ оголосило нові підозри особам, яких вже обвинувачують у справі заволодіння природнім газом НАК «Нафтогаз-України» Новороздільською та Новояворівською ТЕЦ. Цього разу їх підозрюють у тих же фактах заволодіння газом, але на меншу суму майже 730 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: