У НАН спрогнозували розвиток епідемії коронавірусу до середини серпня

Читать на русском
Хоча темпи поширення коронавірусу дуже помірні, зберігаються ризики значного посилення захворюваності через ситуацію з коронавірусом дельта-штаму
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Національна академія наук спрогнозувала, як розвиватиметься епідемія коронавірусу в Україні в період з 28 липня по 10 серпня - наступні два тижні.

Про це повідомляє пресслужба НАН 28 липня.

У повідомленні наголошується, що протягом останніх двох тижнів в Україні зросла захворюваність. Хоча темпи поширення коронавірусу дуже помірні, зберігаються ризики значного посилення захворюваності через ситуацію з коронавірусом дельта-штаму.

Як буде розвиватися пандемія COVID-19 восени: прогноз ученихОптимістичний і песимістичний прогноз учених щодо поширення COVID-19 восени в Україні, США, Індії.

«Ситуація в Європі залишається напруженою. Майже у всіх європейських країнах захворюваність або швидко зростає, або вже знаходиться на високому рівні. Протягом останнього тижня продовжила зростати частка штаму Дельта в секвенованих зразках країн Європейського Союзу. У деяких з них частка цього штаму За останній тиждень вперше перевищила 50% - у Франції, Бельгії, Італії, Греції, Нідерландах, Данії, Чехії, Словаччині, Швеції, Словенії, Австрії, Ісландії», - сказано в повідомленні.

НАН також прогнозує, що за найближчі два тижні кількість нових заражень коронавірусом в Україні збільшиться з 581 на добу до 735.

Раніше в НАН заявили, що в Україні на поточний момент є три центри поширення коронавірусу - це Одеська область, Київ і Сумська область.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: