День Хрещення Русі-України відбудеться без хресної ходи

Читать на русском
В Україні відзначають 1032 роки з часу хрещенню Київської Русі. Через пандемію коронавірусу, православна церква України та Українська православна церква відмовилися від масових зібрань вірних.
Фото з відкритих джерел.

У вівторок, 28 липня, в Україні відзначають свято, присвячене хрещенню Київської Русі. Воно було встановлено указом третього президента України Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року.

У 2020-му виповнилося 1032 роки з часу хрещенню Київської Русі.

Хрещення України-Русі: основні факти про Володимира ВеликогоВчора християни східного обряду відзначили символічне свято – День хрещення Русі, який також традиційно є днем святого Володимира.

Зазвичай у цей день церкви влаштовують хресну ходу. Торік, ПЦУ в Києві провела свою першу хресну ходу на честь 1031-річчя хрещення Київської Русі. У ній взяли участь майже 15 тисяч вірян.

Цього року, через пандемію коронавірусу, православна церква України та Українська православна церква відмовилися від масових зібрань вірних.

Як відомо, князь Володимир Святославович почав правити у Києві приблизно в 980 році. У роки його князювання завершилося об'єднання Давньоруської держави.

Володимир прийняв християнство з Візантії і ввів його як державну релігію на Русі. Згідно з літописом, Володимир охрестив своїх підданих у 988 році, в Києві, на річці Почайна, притоці Дніпра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: