У США заявили про загрозу швидкого дефолту

Читать на русском
Глава Мінфіну США нагадала, що до 1 серпня держборг США досягне свого максимуму, так як зараз стеля державного боргу країни заморожена.
Джанет ЄленReuters

Якщо в США не буде підвищено стелю державного боргу до 31 липня, або не буде припинено ліміт запозичень, країну очікує дефолт і дуже сильний шкоди для економіки.

Про це заявила міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єлен в листі до Конгресу, повідомляє «Страна».

Єлен нагадала, що до 1 серпня держборг США досягне свого максимуму, оскільки зараз стеля державного боргу країни заморожена.

Який валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші державиЯкий валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші держави, дивіться в матеріалі Слово і діло.

«Якщо конгрес не зробить до понеділка, 2 серпня 2021 року, дії, спрямовані на заморожування або підвищення стелі боргу, Мінфіну доведеться почати приймати певні додаткові надзвичайні заходи, щоб запобігти дефолту США за їх зобов'язаннями» - заявила міністр.

За її словами, якщо ніяких дій не зроблять, то до 1 жовтня, коли в США починається новий фінансовий рік, можливість США виплачувати борги буде підірвана. Дефолт, зазначила міністр «завдасть непоправної шкоди економіці США та економічному становищу всіх американців». Єлен нагадала, що одна лише загроза дефолту у 2011 році завдала економіці США масштабної шкоди, коли вперше в історії був знижений кредитний рейтинг країни.

«З цієї причини жоден президент або міністр фінансів ні від однієї з партій ніколи не допускав навіть думки про дефолт США з яких-небудь із зобов'язань», — додала вона.

Нагадаємо, що валовий зовнішній борг України за 2020 рік виріс на 3,951 млрд доларів, досягнувши позначки в 125,69 млрд доларів. Таким чином, розмір Українського державного боргу перевищив показники, що демонструвалися на кінець III кварталу кризового для країни 2015 року (124,03 млрд доларів).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: