Міністерство фінансів назвало піковий місяць виплат за держборгом в 2021 році

Читать на русском
Згідно з даними Міністерства, піковим місяцем для виплат за держборгом виявиться вересень, коли доведеться віддати 104,2 млрд гривень
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Графік платежів держави за державним боргом станом на 1 червня 2021 року свідчить про те, що Україні до кінця року необхідно виплатити 368,4 млрд гривень. З цієї суми за внутрішнім боргом потрібно заплатити 249,6 млрд гривень, за зовнішнім – 118,8 млрд гривень.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

Який валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші державиЯкий валовий зовнішній борг накопичила Україна та інші держави, дивіться в матеріалі Слово і діло.

Згідно з даними міністерства, піковим місяцем для виплат за держборгом виявиться вересень, коли доведеться віддати 104,2 млрд гривень. З них за внутрішнім боргом – 22,8 млрд гривень, за зовнішнім - 81,4 млрд гривень. У червні Україна повинна заплатити за держборгом 74,6 млрд грн.

Нагадаємо, що валовий зовнішній борг України за 2020 рік виріс на 3,951 млрд доларів, досягнувши позначки в 125,69 млрд доларів. Таким чином, розмір Українського державного боргу перевищив показники, що демонструвалися на кінець III кварталу кризового для країни 2015 року (124,03 млрд доларів).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: