ЗМІ назвали імена кандидатів на посаду посла США в Україні

Читать на русском
На посаду посла США в Україні розглядають дві основні кандидатури: посла США в Сербії Ентоні Годфрі і посла США в Узбекистані Деніеля Розенблюма.
Reuters

На посаду посла США в Україні розглядають дві основні кандидатури: посла США в Сербії Ентоні Годфрі і посла США в Узбекистані Деніеля Розенблюма.

Про це пише ZN.UA, з посиланням на свої джерела.

Стали відомі теми зустрічі Зеленського і БайденаГлави держав обговорюватимуть кілька блоків питань під час своєї зустрічі у Вашингтоні в кінці серпня.

Розенблюм у 2014-2018 роках працював заступником помічника держсекретаря в Бюро держдепу у справах Південної і Центральної Азії. У його обов'язки входило управління політикою США і дипломатичними відносинами з п'ятьма державами Центральної Азії - Казахстаном, Киргизстаном, Таджикистаном, Туркменістаном і Узбекистаном. У 2008-2014 роках пан Розенблюм був координатором сприяння США Європі, Євразії та Центральної Азії.

Годфрі до свого призначення послом США в Сербії був заступником посла Сполучених Штатів в Росії, а також працював в Бюро Держдепу у справах Близького Сходу, де відповідав за Ірак.

Нагадаємо, що раніше тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент розповів, що в найближчі тижні Вашингтон назве ім'я посла.

Також стало відомо, що президенти США і України, Джо Байден і Володимир Зеленський, під час своєї зустрічі у Вашингтоні обговорять питання безпеки, включаючи енергетичну і питання реформування, зокрема, правосуддя.

Зустріч глави Білого дому Джо Байдена і лідера України Володимира Зеленського відбудеться 30 серпня в США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: