У Хорватії перекинувся автобус, є загиблі та травмовані

Читать на русском
У Хорватії внаслідок аварії автобуса вранці в неділю, 25 липня, десятеро людей загинули, ще щонайменше 45 зазнали травм різного ступеню важкості.
IVICA GALOVIC/PIXSELL

У Хорватії внаслідок аварії автобуса вранці в неділю, 25 липня, десятеро людей загинули, ще щонайменше 45 зазнали травм різного ступеню важкості.

Про це повідомляє AP.

Як зазначається, смертельна ДТП сталася близько 6-ї години ранку неподалік міста Славонський Брод на автошляху від столиці Хорватії Загреба до кордону з Сербією. Автобус слідував за регулярним маршрутом з Німеччини до столиці Косова Приштини. Начальник місцевої поліції Франьо Галіч охарактеризував аварію як «одну з найжахливіших аварій, які я коли-небудь бачив». Наразі причини ДТП невідомі.

На світлинах з місця події видно автобус, який лежить на узбіччі траси. Навколо автобуса пожежники та рятувальники, після аварії рух автошляхом було зупинено.

Статистика смертельних ДТП: скільки українців гине на дорогах зараз і які прогнози влада дає на майбутнєВ Україні вже більше трьох років працює програма безпеки дорожнього руху. Скільки витратили грошей і які результати, розібралося Слово і діло.

Відомо, що автобус перевозив 67 пасажирів, включаючи дітей, і двох водіїв. 45 постраждалих доставлені в лікарні Славонського Броду. Вісім осіб отримали серйозні травми. Пізніше міністр охорони здоров'я Хорватії Вілі Барош заявив, що серед пасажирів були 15 неповнолітніх, одна дівчинка отримала серйозні травми.

Прем'єр-міністр Хорватії Андрій Пленкович висловив співчуття родичам загиблих в авіакатастрофі і жителям Косова.

Нагадаємо, у Польщі 24 липня у ДТП зіткнулися легковий автомобіль та мікроавтобус. 10 людей постраждали, серед них є українці. Представниця поліції Радомсько Анета Власлова розповіла, що автомобіль Nissan і автобус Volkswagen злетіли в кювети з різних боків дороги. За попередніми висновками, ДТП спровокувала 36-річна водійка автомобіля, несподівано вискочивши на зустрічну. Тест на алкоголь показав 4 проміле.

Пізніше стало відомо, що внаслідок ДТП у Польщі 1 громадянин України загинув, ще 4 українців перебувають у лікарні, двох виписали.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: