Швеція відкриває кордони для українських туристів

Читать на русском
Ще одна європейська країна відкриває кордони для вакцинованих туристів з України. Швеція пускатиме українців з 26 липня.
Фото: iStock

З 26 липня Швеція відкриває кордони для туристів з України. Своїм рішенням країна скасовує обмеження для здійснення необов’язкових, зокрема, туристичних подорожей.

Про це йдеться в офіційному повідомленні шведського уряду.

«Уряд 22 липня постановив, що жителі України будуть звільнені від заборони на в'їзд... Ці поправки вступають в силу з 26 липня 2021 року», – сказано у повідомленні.

Туризм-2021: які країни відкрили кордони для українців у липніКілька європейських країн відкрили свої кордони для вакцинованих українців. Детальніше – в матеріалі.

МЗС України наголошує, що залишається чинною вимога щодо наявності негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19 або наявності сертифікату про вакцинацію під час в’їзду до країни іноземців, на яких не розповсюджується заборона на в’їзд.

Наразі Швеція визнає лише сертифікати про вакцинацію, видані в країнах ЄС/ЄЕП. В’їзд до країни буде дозволений, якщо з дати отримання другої дози вакцини covid-19 пройшло 14 днів.

Нагадаємо, Фінляндія також з 26 липня відкривається для вакцинованих українців.

Раніше у НСЗУ пояснили різницю між COVID-сертифікатом і міжнародним свідоцтвом про вакцинацію.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: