Польща змінила правила перетину кордону для туристів

Читать на русском
Польща з 17 липня запровадила додаткові вимоги для туристів, які прибувають до країни авіатранспортом.
Pixabay

Польща з 17 липня запровадила додаткові вимоги для туристів, які прибувають до країни авіатранспортом.

Про це йдеться на сайт уряду Польщі.

Йдеться про обов’язкове заповнення електронного формуляра (карта місце знаходження мандрівника, eKLP), підтвердження про виконання цієї дії необхідне для перетину кордону країни.

У ній потрібно вказати: країну, звідки починається подорож; номер рейсу; дату прибуття; ім'я та прізвище; документ, що засвідчує особу або номер PESEL (ідентифікаційний код в Польщі); свої контактні дані (телефон, адреса електронної пошти); адреси всіх місць, де людина має намір зупинитися упродовж перших 14 днів перебування в Польщі (наприклад, готель, сімейний будинок, база відпочинку), документ, що підтверджує одужання особи від коронавірусної хвороби, або повної вакцинації, або негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус.

Одна особа може заповнити анкету для кількох осіб лише за умови, якщо вони весь час перебуватимуть разом (наприклад, подорож сім’єю).

Літо-2021: як українці планують провести відпусткуБільше половини українців мають намір провести відпустку в межах країни. Найпоширенішим регіоном для відпочинку в Україні є Одеська область.

Формуляр потрібно заповнити перед подорожжю, під час неї, або перед перевіркою прикордонними органами в аеропорту. Він пересилається до державної санітарної інспекції Польщі, а підтвердження його заповнення потрібно показати у роздрукованому вигляді чи на електронному пристрої обслуговуючому персоналу в аеропорту.

Після заповнення карти, людина отримає підтвердження про заповнення eKLP на адресу електронної пошти, вказану в формах. Її можна роздрукувати або пред'явити співробітникам аеропорту на мобільному пристрої.

Карта допоможе обмежити швидке поширення коронавірусу і дозволить швидко зв'язатися з людьми, які подорожували разом з інфікованим туристом.

Нагадаємо, уряд Хорватії вирішив пом'якшити правила в'їзду на територію країни для громадян України. Тепер українцям не потрібно доводити свої причини поїздки в країну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: