Кому і на скільки перерахують пенсії у 2021 році

Читать на русском

Українським військовим пенсіонерам почали перераховувати виплати. Ті, кому пенсії призначали до березня 2018 року, додатково отримають 2 тисячі гривень. Пенсії учасників бойових дій, які втратили працездатність, зростуть на 700 гривень. Також підвищили розмір мінімальної виплати військовим – до 3 тисяч 854 гривень. «Слово і діло» пропонує подивитися, кому ще й на скільки цьогоріч підвищили або мають намір підвищити пенсії.

На самому початку року зріс розмір мінімальної пенсії для громадян віком від 65 років – до 2,4 тис. гривень.

Наступне підвищення було з березня. Для пенсіонерів старше 80 років запровадили щомісячну компенсацію у розмірі до 500 гривень. Крім того, до 2,6 тисячі гривень зріс мінімальний розмір пенсії за наявності у них страхового стажу 20-25 років і більше.

Також у березні була планова індексація пенсій на 11%. Перерахунок провели для 9,8 млн осіб, середній розмір підвищення склав 285,8 грн.

У квітні перерахували виплати пенсіонерам, які працюють. Виплати скорегували з урахуванням збільшення стажу і зарплати, з якої розраховувалася пенсія. Середній розмір підвищення – 193,3 гривні.

Наступне підвищення заплановане на жовтень: почнуть виплати по 400 гривень для громадян віком 75-80 років і за наявності у них страхового стажу 20-25 років. Мінімальна пенсія для них виросте до 2,5 тисяч гривень.

На грудень заплановане підвищення мінімальної зарплати, тому підвищиться мінімальна пенсія. Громадяни віком від 65 років почнуть отримувати щонайменше 2,6 тисячі гривень.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, розмір яких соціальних виплат зріс від 1 липня.

На інфографіці можна подивитися, які пільги для учасників бойових дій передбачені в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: