Зеленський підписав закон про електронні чеки на побутову техніку

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський підписав закон про електронні гарантійні документи на побутову техніку.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про надання гарантійних зобов'язань на побутову техніку в електронному вигляді.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Держава у смартфоні»: експерт розповів про три проблеми діджиталізаціїСтворення електронної системи державних послуг триватиме ще 5 років, але вже проходить через низку викликів, вважає експерт.

Завдяки цьому закону, українці зможуть отримати експлуатаційні документи і гарантійні чеки в електронному вигляді на офіційному сайті виробника. Йдеться про паспорт або будь-якому іншому документі на технічно складні побутові товари, який додається до них.

У Зеленського пояснили, що ухвалення закону є актуальним, оскільки сьогодні споживачі купують все більше товарів через інтернет-магазини, і багато компаній пропонують реєстрацію в особистих кабінетах з метою ефективної комунікації з ними і надання доступу до експлуатаційних документів.

Таким чином, здійснюється діджиталізація бізнес-процесів і поліпшення сервісу, що надається споживачеві при гарантійному обслуговуванні товарів. Імплементація положень закону також спрощує умови ведення бізнесу.

Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування.

Нагадаємо, Рада ухвалила відповідний законопроєкт 1 липня цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: