Індійська влада могла в 10 разів занизити число померлих від коронавірусу – дослідження

Читать на русском
Експерти заявили, що згідно зі статистикою з трьох джерел, з моменту початку пандемії в Індії було зафіксовано понад 4 млн надлишкових смертей
Ілюстративне фотоReuters

В Індії кількість випадків надмірної смертності з моменту початку пандемії коронавірусу виявилося приблизно в десять разів вище, ніж стверджує офіційна статистика, в якій реєструвалися смерті від коронавірусу.

Про це заявили фахівці американського Центру глобального розвитку.

Експерти заявили, що згідно зі статистикою з трьох джерел, з моменту початку пандемії в Індії було зафіксовано понад 4 млн надлишкових смертей. Так, кількість актів цивільного стану, зареєстрованих в семи штатах країни з березня 2020 по червень 2021 року демонструє цифру в 3,4 млн надлишкових смертей. Міжнародні методи оцінок, засновані на даних про кількість проведених тестувань на коронавірус, демонструють цифру можливих жертв в 4 млн осіб. Нарешті, дані дослідження споживчих пірамід дозволяють говорити про 4,9 млн жертв інфекції.

Автори дослідження визнають, що не можна автоматично приписувати всі надлишкові смерті впливу коронавірусу, але й офіційна статистика виразно відрізняється від реальної. На поточний момент влада Індії заявила про 414 тис. смертей від коронавірусу.

Нагадаємо, ситуація з коронавірусом в Індії була критичною цєї весни - тим реєстрували десятки тисяч хворих і тисячі смертей щодня. Зараз ситуація покращилася і нещодавно в Індії вперше за два місяці відкрили для відвідувачів Тадж-Махал.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: