В Україні змінилися правила видачі водійських прав

Читать на русском
В Україні приймати водійські іспити і видавати права тепер будуть за новими правилами, які набули чинності 17 липня.

В Україні спростили підтвердження навичок керування автомобілем. Зокрема, розширено перелік необхідних документів для підтвердження навичок водіння.

Про це повідомляє пресслужба МВС в п'ятницю, 17 липня.

П’яні за кермом: якою повинна бути відповідальність для нетверезих водіївВлада повинна забезпечити принцип невідворотності покарання при притягненні до відповідальності нетверезих водіїв.

Отже, із 17 липня набув чинності наказ МВС від 22 травня 2020 року №408, який стверджує відразу дві нові інструкції: «Про порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія», яка удосконалює процедури видачі посвідчення, а також більш детально регламентує їх проведення, і «Про використання технічних засобів контролю під час здачі іспитів (в тому числі фото- і відеотехніки), збереження отриманої з їх допомогою інформації та доступ до неї», яка регламентує порядок застосування технічних записів контролю.

Зокрема, одним із нововведень є те, що при отриманні категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E і DE можна підтвердити наявність навичок керування транспортними засобами будь-якої з категорій В, С1, С, D1 і D. Крім того, збільшується максимально допустима перерва в навичках управління – до трьох місяців.

Також тепер можна підтвердити навички управління авто документом на право власності транспортного засобу другого з подружжя, і документами, що підтверджують позику, оренду, лізинг, або тимчасовим реєстраційним талоном.

«У разі відкриття двох і більше категорій теоретичний іспит складається одного разу за екзаменаційними білетами вищої категорії», – наголошується в повідомленні.

У МВС уточнили, що фото-, відеофіксація відбувається від самого початку кожного іспиту і триває безперервно до його завершення. Результати іспитів можна оскаржити протягом десяти робочих днів.

Нагадаємо, в Україні хочуть посилити відповідальність за викрадення авто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: