У Зеленського відповіли на запрошення відвідати Білий дім

Читать на русском
В ОПУ очікують від візиту Зеленського до США досягнення з Вашингтоном нових домовленостей щодо поглиблення стратегічного партнерства між Україною та США у низці пріоритетних сфер
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував запрошення відвідати США. Він заявив, що очікує плідну і змістовну зустріч з президентом США Джозефом Байденом.

Про це президент написав у своєму Twitter.

«Продовжимо обговорення важливих питань стратегічного партнерства України та США - миру на Донбасі, повернення Криму, безпеки України, енергетики як виклик безпеці, економічного розвитку та підтримки реформ», - зазначив він.

В Офісі президента, своєю чергою, прокоментували запрошення Білого дому, заявивши, що пропозиція про проведення візиту Зеленського 30 Серпня - це важливий крок щодо реалізації подальших домовленостей між Україною та США.

«На порядку денному переговорів - насамперед питання безпеки: протидія тривалій агресії Російської Федерації проти України, погіршення ситуації в Чорноморському регіоні та на Донбасі, деокупація Криму, посилення енергетичної безпеки нашої держави та Європи в цілому, військова і військово-оборонна взаємодія між Україною і Сполученими Штатами. Буде продовжено обговорення проєкту «Північний потік-2» Як виклику у сфері безпеки для нашої країни та регіону» - повідомили на Банковій.

В ОПУ очікують від візиту Зеленського до США досягнення з Вашингтоном нових домовленостей щодо поглиблення стратегічного партнерства між Україною та США у низці пріоритетних сфер. Також в ОПУ сподіваються на узгодження пакету спільних проєктів та ініціатив у сферах безпеки та оборони, торгівлі, інвестицій, енергетики, клімату, сільського господарства, інфраструктури та цифрової трансформації.

Нагадаємо, що адміністрація президента США Джо Байдена 21 липня офіційно направила запрошення Зеленському відвідати Вашингтон. Візит призначили на 30 серпня, хоча раніше він повинен був відбутися в липні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: