У Кабміні виключають корупцію на іспитах з української мови для чиновників

Читать на русском
Під час складання іспиту з української мови для чиновників і претендентів на держслужбу відсутня корупція, заявив Олег Немчінов.
Олег НемчіновФото Слово і діло

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що під час складання іспиту з української мови для чиновників і претендентів на держслужбу відсутня корупційна складова.

Про це він повідомив в ефірі каналу «Україна 24» у середу, 21 липня.

Набули чинності нові норми мовного законуВ Україні 16 липня почали діяти нові норми закону Про забезпечення функціонування української мови як державної.

За словами Немчінова, корупційна складова при здачі цього тесту виключена, оскільки чиновники не контактують з людиною, яка визначає рівень їх знання державної мови.

Міністр також розповів, що буде з чиновниками, які не складуть іспит. За його словами, пізніше вони зможуть його перездати.

«Закон один для всіх - працює людина чи претендує на посаду в секретаріаті Кабміну, або це місцева адміністрація. Є можливість протягом 4 місяців перездати це тестування», - сказав міністр.

Немчинов додав, що здавати іспит з державної мови чиновникам потрібно було і раніше, але тепер вони зобов'язані документально підтвердити його результат.

Нагадаємо, в Україні на цьому тижні, 19 липня, відбувся перший іспит з української мови для чиновників. Його будуть здавати в зв'язку з нормами мовного закону, які набули чинності 16 липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: