Уряд зобов'язав держшахти погасити борги із зарплат

Читать на русском
Кабінет міністрів вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі.

У середу, 21 липня, під час засідання Кабінет міністрів вніс зміни до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реструктуризації вугільної галузі.

Для отримання державної допомоги шахти будуть зобов'язані направляти на погашення боргів із зарплат виручку від реалізації продукції.

Вугільна галузь: скільки в Україні та світі працює шахтНайбільше вугільних шахт, що працюють, є в Китаї, Індії та Туреччині. В Україні налічується 146 шахт, що функціонують.

Документом передбачено, що «у разі наявності заборгованості із заробітної плати бюджетні кошти перераховуються за умови спрямування підприємствами на оплату праці та внесення обов'язкових платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати, не менше ніж 80 відсотків коштів, отриманих від реалізації вугільної продукції та інших надходжень станом на 1 число місяця, що настає за звітним періодом».

Раніше в Міненерго заявили про розрахунок за боргами перед шахтарями.

«Слово і діло» пропонує подивитись, скільки вугільних шахт працюють у світі та в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: