У Міненерго заявили про розрахунок за боргами перед шахтарями

Читать на русском
Міністерство енергетики повністю ліквідувало заборгованість із заробітної плати перед шахтарями з бюджету, при цьому заборгованість, що стосується реалізації вугілля, досі залишається.
Пресслужба Міненерго

Міністерство енергетики повністю ліквідувало заборгованість із заробітної плати перед шахтарями з бюджету, при цьому заборгованість, що стосується реалізації вугілля, досі залишається.

Про це сказала в.о. глави Міненерго Ольга Буславець на брифінгу.

«За цей період вдалося погасити заборгованість із заробітних плат з бюджету. Всього за пів року поточного було направлено на оплату державним вугільним підприємствам близько 3 млрд гривень. Ці борги, які залишилися, - понад 200 млн гривень - будуть погашені найближчим часом і повертатимуться з реалізації вугільної продукції», - сказала Буславець.

Вона підкреслила, що решта заборгованості стосується реалізації вугільної продукції.

Крім того, за словами Буславець, Міненерго планує провести модернізацію шахт у наступному році. За її словами, щоб модернізувати, треба розуміти, які шахти необхідно закрити.

«Ми завершуємо методологію, за допомогою якої ми будемо ранжувати шахти за їх перспективністю... Цього року я не бачу можливості, щоб були вкладені якісь кошти, що стосується наступного року, звичайно, ми будемо закладати такі плани», - зазначила в.о. глави міністерства.

Як відомо, 30 червня гірники почали безстрокову акцію протесту під Офісом президента в Києві. В ОПУ заявили, що планують виділити ще 1 мільярд гривень на заборгованість перед шахтарями.

Нагадаємо, раніше глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що Україна вперше за довгі роки розрахувалася з боргами перел шахтарями, які працюють на державних шахтах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: