У світі знову дешевшає нафта

Читать на русском
Світові ціни на нафту знижуються, на ринку посилилися  побоювання  щодо зростання випадків COVID-19.
Reuters

У середу, 21 липня, світові ціни на нафту знижуються через побоювання щодо зростання випадків COVID-19.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 0,3%, до 69,15 долара за барель до 10:15 за київським часом. Ф'ючерси на нафту марки WTI опустилися на 0,3% до 67,01 доларів, пише Reuters.

Держрегулювання цін на бензин і дизпальне: з'ясовуємо, що сталосяЧому Кабмін ввів держрегулювання цін на бензин і дизель і як відреагували АЗС – на інфографіці.

Угода Організації країн-експортерів нафти і її союзників (ОПЕК+) щодо збільшення пропозиції на 400 тис.барелів на добу кожен місяць з серпня по грудень викликало падіння цін на нафту в понеділок. Воно посилилося побоюваннями зростання заражень штамом Delta, яке набирає обертів на великих ринках, таких як США, Великобританія і Японія.

У той час як попит на паливо покращився в пікові літні місяці, зростання числа випадків COVID-19 позначається на перспективах попиту.

Очікується, що світовий попит в серпні складе в середньому 99,6 млн барелів на добу, що на 5,4 млн барелів на добу більше, ніж у квітні.

Нагадаємо, 18 липня міністри ОПЕК + домовилися збільшити поставки нафти з серпня на 0,4 млн барелів на добу, щоб знизити ціни, які на початку цього місяця досягли найвищого рівня приблизно за 2,5 року, оскільки світова економіка відновлюється після пандемії COVID-19.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: