Після нових санкцій РНБО відсторонили ще 39 митників – ДМСУ

Читать на русском
ДМСУ зайнялося з'ясуванням фактів можливого порушення відстороненими посадовими особами присяги держслужбовця та вивченням їх контактів з підсанкційними особами та компаніями
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Після прийнятого Радою національної безпеки та оборони другого пакету санкцій проти контрабандистів від виконання службових обов'язків відсторонені ще 39 працівників Державної митної служби.

Про це повідомляє ДМСУ в Facebook.

Співробітники митниці відсторонені на період проведення дисциплінарних проваджень щодо можливого порушення присяги державного службовця.

«Згідно з листом Апарату Ради національної безпеки і оборони України, на засіданні РНБО, яке відбулося 15 квітня 2021 р. була оприлюднена інформація щодо встановлення можливої причетності посадових осіб Державної митної служби до протиправному переміщенню товарів на митну територію України, організованого суб'єктами, щодо яких РНБО були застосовані персональні спеціальні економічні й інші обмежувальні заходи (санкції)», - сказано в повідомленні.

У ДМСУ додали, що дисциплінарні провадження відкриті для з'ясування можливого порушення відстороненими посадовими особами Присяги державного службовця в частині дотримання вимог Конституції України, Законів України, перевірки сумлінного виконання ними своїх службових обов'язків та встановлення їх контактів з підсанкційними особами та компанії.

Серед іншого Одеська митниця втратила 18 осіб, Закарпатська митниця - 12 осіб, Волинська митниця - 4 осіб, Галицька митниця - 1 особу. Також відсторонені від служби начальники чотирьох митних постів.

Нагадаємо, 15 квітня глава держави Володимир Зеленський анонсував нові санкції за причетність до контрабанди. За його словами, на засіданні Ради нацбезпеки та оборони прийняли новий пакет санкцій проти контрабандистів.

До цього 2 квітня Україна ввела персональні санкції проти топ-10 української контрабанди - були заблоковані активи осіб, причетних до контрабанди. Крім цього, санкції ввели та проти 68 компаній, які пов'язують з ними. Також під санкції потрапили 11 російських компаній.

При цьому більше сотні співробітників української митниці були відсторонені від виконання посадових обов'язків після засідання Ради національної безпеки та оборони ввечері 2 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: