Для українських вчителів закуплять 60 тисяч ноутбуків

Читать на русском
Кабмін виділить 980 млн гривень субвенції на придбання ноутбуків для 60 тисяч вчителів по всій країні.
kmu.gov.ua

Кабінет міністрів виділить 980 млн гривень субвенції на придбання ноутбуків для 60 тисяч вчителів по всій країні.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Для шкіл оновили норми харчування: що зміниться в меню учнівКабмін затвердив нові норми харчування у школах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку з 1 вересня 2021 року. Для учнів зменшили кількість цукру і заборонили сосиски.

В уряді нагадали, що в бюджеті-2021 передбачено 1 млрд гривень додаткового фінансування на боротьбу з COVID-19 в школах. Зокрема, 980 млн гривень виділено саме на придбання ноутбуків для вчителів.

Раніше міністр освіти Сергій Шкарлет заявляв, що на маски і антисептики для шкіл необхідно 26 млрд грн. Таких грошей в бюджеті не передбачено – засоби захисту повинна купувати місцева влада.

«Уже в цьому році ми забезпечимо понад 60 000 вчителів якісною технікою...Наша мета - зробити так, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп'ютер, доступ до швидкісного інтернету і ще більше можливостей для навчання дітей», - зазначив віце-прем'єр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

З урахуванням співфінансування очікується, що середня вартість ноутбуку складе близько 20 000 гривень.

У Києві та громадах з населенням понад 40 000 осіб гроші будуть розподілятися так - 70% - за рахунок субвенції, 30% - за рахунок місцевих бюджетів.

У малих містах - 90% - за рахунок субвенції, 10% - за рахунок місцевих бюджетів; в селах, селищах - 95% - за рахунок субвенції, 5% - за рахунок місцевих бюджетів.

Нагадаємо, для українських шкіл оновили норми харчування. У МОН повідомляли, що менше половини шкіл готові до запуску нового меню з 1 вересня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: