Шкарлет заявив про можливість примусової вакцинації від коронавірусу вчителів

Читать на русском
Голова МОН Сергій Шкарлет заявив про можливість примусової вакцинації від коронавірусу вчителів та педагогів.

Голова МОН Сергій Шкарлет заявив про можливість примусової вакцинації від коронавірусу вчителів та педагогів.

Про це він повідомив на форумі Україна 30 у вівторок, 1 червня.

«На сьогодні немає інструментів примусової вакцинації... У рамках подальшого життя ми всі одно будемо розглядати можливості... Наприклад, як у кухарів є обов'язковою вимогою санітарна книжка або інші додаткові елементи допуску до професії... Можливо, як допуск до професії, буде обов'язковим елемент вакцинації», - пояснив він.

Міністр визнав, що вакцинувати всіх педагогів не вдасться, оскільки будуть особи, які мають протипоказання до вакцинації.

Дистанційне навчання: все про права та обов'язки учнів і вчителівВсе про права та обов’язки учнів, батьків та вчителів під час дистанційного навчання, читайте в матеріалі Слово і діло.

За даними МОН, на даний момент прищепили понад 82 тисяч працівників освітніх установ. При цьому 28 221 чоловік - це співробітники, залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

Лідерами по вакцинації є: Києва - 11 030 осіб, Київська область - 6 456 осіб, Сумська область - 4 572 людини, Харківська область - 4 242 особи, Хмельницька область - 3 590 осіб, Вінницька область - 3 549 осіб, Дніпропетровська область - 3 522 особи.

Для вакцинації 189 тисяч співробітників сфери освіти виділено 378 тисяч доз препарату Pfizer-BioNTech з 473 850, який прибув в Україну в рамках глобальної ініціативи COVAX. Напередодні розпочалася доставка вакцини в області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: