Україна обговорює з Грузією і Молдовою захист Чорного моря від РФ – Кулеба

Читать на русском
Україна має конкретні пропозиції, як перешкодити спробам Росії перетворити Чорне море в своє внутрішнє озеро. Зараз вони обговорюються з Грузією і Молдовою.
Дмитро Кулебаfacebook.com/dmytro.kuleba

Україна має конкретні пропозиції, як перешкодити спробам Росії перетворити Чорне море у своє внутрішнє озеро. Зараз вони обговорюються з партнерами щодо «асоційованого тріо» і причорноморськими країнами-членами НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у відеозверненні на Facebook у вівторок, 20 липня, за підсумками зустрічі лідерів країн «асоційованого тріо» - України, Грузії і Молдови в Батумі.

Висновки ДБР щодо анексії Криму: чи отримає суспільство відповідіВнутрішнє розслідування обставин, які відбувалися всередині країни й сприяли агресії Росії проти України, актуалізує тему Криму на міжнародній арені, вважає експерт.

За його словами, Росія в Придністров'ї, Грузії та Україні діяла за однаковою схемою, відповідно трьом країнам потрібно разом протидіяти російським окупаційним намірам.

У цьому контексті Кулеба звернув увагу на важливість безпеки Чорного моря.

«Якщо країни Чорного моря і НАТО плюс Україна, Грузія і можна знайти місце для Молдови в цьому механізмі не об'єднає свої зусилля, то Росія перетворить Чорне море в своє внутрішнє озеро, розділить його навпіл і почне повністю панувати у своїй зоні. Ця тема була вчора дуже предметно проговорена, що треба зробити, щоб вирівняти ситуацію безпеки в Чорному морі. Україна має конкретні ідеї, конкретні пропозиції з цього приводу», - сказав Кулеба.

Він уточнив, що Україна обговорює зараз ці ідеї з Грузією, Молдовою, державами-членами НАТО, які є причорноморськими і дружніми до України, а саме з Румунією, Болгарією і Туреччиною.

Нагадаємо, раніше Кулеба назвав «самогубством» можливий початок Росією війни в Чорному морі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: