Відносини з Україною нормалізуються – президент Грузії

Читать на русском
Відносини України і Грузії повертаються до норми, яка заснована на віковій дружбі народів і підтримці, заявила Саломе Зурабішвілі.
president.gov.ua

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявила про нормалізацію відносин між країнами.

Про це вона повідомила на брифінгу у середу, 23 червня, в Києві. Трансляцію вела пресслужба ОПУ в Facebook.

Візити Зеленського: скільки внутрішніх і міжнародних поїздок здійснив президентВолодимир Зеленський за час президентства 95 разів їздив в області, а також здійснив 25 офіційних візитів в інші країни.

За її словами, «відносини України і Грузії повертаються до норми, яка заснована на двох головних принципах, а саме віковій дружбі народів і підтримці суверенітету і територіальній цілісності між країнами».

«23 квітня 2020 роки я висловила смуток через проблеми у наших відносинах. І 9 квітня, коли ми будемо відзначати в Грузії День незалежності, я не хочу, щоб він завершився без висловлення підтримці Україні в знак солідарності», - заявила Зурабішвілі.

Вона також додала, що у 2022 році обидві країни відзначать 30-річчя встановлення українсько-грузинських відносин. А президенти України і Грузії повинні обережно ставитися до відносин між країнами.

У свою чергу Зеленський на брифінгу зазначив, що Україна і Грузія планують активізувати торговельно-економічну співпрацю і збільшити товарообіг між країнами у 2021 році на 25%.

Проведення чергового засідання з питань торговельно-економічного співробітництва заплановано на вересень.

Також, за його словами, Україну і Грузію об'єднує спільна мета з набуття членства в ЄС та НАТО.

«На порядку денному взаємне визнання документів про вакцинацію, що максимально спростить перетин кордону громадянами обох наших країн», - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, президент Грузії Саломе Зурабішвілі сьогодні перебуває з візитом в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: