Суд не змінив запобіжний захід нардепу Дубневичу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката члена українського парламенту про зміну запобіжного заходу.
Ярослав Дубневич

Вищий антикорупційний суд залишив без змін запобіжний захід у вигляді 90 млн грн застави народному депутату Ярославу Дубневичу, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в організації заволодіння понад 93 млн грн філії ПАТ «Укрзалізниця».

Таке рішення 2 червня ухвалив слідчий суддя ВАКС Тимур Хамзін, повідомляє «Слово і діло».

«Відмовити у задоволенні клопотання адвоката Федоренка Ігоря Люсиковича в інтересах підозрюваного (Ярослава Дубневича – ред.) про зміну запобіжного заходу у вигляді застави шляхом зменшення розміру застави у кримінальному провадженні та повернення заставодавцям внесеної суми застави», – йдеться в рішенні.

31 жовтня 2019 року Рада підтримала всі три подання генпрокурора стосовно Дубневича. Пізніше нардепу вручили підозру, а суд взяв його під варту із альтернативою 90 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він вийшов із СІЗО під обов'язки. Слідство в справі Дубневича завершили.

Нагадаємо, на думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ під час постачання товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, як голова комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило завдання збитків на суму 93,28 млн грн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: