Узбекистан ввів обов'язкову вакцинацію деяких категорій громадян

Читать на русском
Влада Узбекистану ввела обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для ряду категорій громадян країни. Зокрема, для співробітників силових відомств, освіти та сфери послуг.
Reuters

Влада Узбекистану ввела обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для ряду категорій громадян країни. Зокрема, для співробітників силових відомств, освіти та сфери послуг.

Про це повідомляє МОЗ Узбекистану.

Зазначають, що відбулося розширене засідання Республіканської спеціальної комісії по боротьбі з коронавірусом, в ході якого було прийнято рішення про введення обов'язкової вакцинації для ряду громадян старше 18 років.

За даними Міністерства, обов'язкова вакцинація вводиться для співробітників торгових і сервісних об'єктів, банків, спортивних і розважальних установ, а також зон відпочинку. Крім того, щеплення від коронавірусу будуть зобов'язані зробити силовики, працівники транспортної сфери, підприємств громадського харчування, держслужбовці та комунальники.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Першу дозу вакцини вони мають отримати до 1 вересня, другу – до 1 жовтня. При рекомендації медиків вони будуть зобов'язані до 1 листопада зробити третє щеплення.

Нагадаємо, Великобританія прийняла рішення поки що відмовитися від програми масової вакцинації підлітків від коронавірусу. Замість цього вирішили прищеплювати від інфекції дітей з групи ризику у віці 12-15 років і тих, кому скоро виповниться 18 років.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: