У Китаї людина вперше померла від «вірусу мавпи»

Читать на русском
Вірус B (BV) вперше виявили в 1932 році. Вважається, що він передається при прямому контакті з мавпою та обміні виділеннями організму
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У Китаї підтвердили на офіційному рівні першу смерть людини від так званого «вірусу мавпи» - вірусу B (BV).

Про це повідомляє Global Times.

Так, згідно з даними журналістів, 53-річний лікар-ветеринар з Пекіна провів розтин двох мертвих мавп в рамках своєї експериментальної дослідницької роботи. Через місяць після цього, у квітні, лікар несподівано відчув симптоми нудоти, блювоти та лихоманки, а 27 травня помер. Дослідження показало, що він заразився вірусом мавпи B (BV). При цьому тестування контактували з ним осіб вірус не виявило.

Вірус B (BV) вперше виявили в 1932 році. Вважається, що він передається при прямому контакті з мавпою та обміні виділеннями організму. Раніше в Китаї не було зафіксовано жодного клінічно підтвердженого випадку зараження вірусом, не кажучи вже про смертельні випадки.

Тим часом триває переможна хода коронавірусу, яким колись хворіли лише кажани. Так, штам COVID-19, який вперше виявили в Індії і який ВООЗ маркує як Delta, зафіксований мінімум в 104 країнах і територіях.

У ВООЗ заявили, що дуже швидке поширення нового дельта-штаму коронавірусу може знову привести до загального локдауну. Ситуація дуже тривожна, тому необхідно негайно вжити заходів для зупинки поширення вірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: