У ВООЗ почали відстежувати розвиток «російського штаму» коронавірусу

Читать на русском
Російський варіант коронавірусу не має власного позначення буквою грецького алфавіту, наприклад, як дельта-штам
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Всесвітня організація охорони здоров'я включила в моніторинговий список Alerts for Further Monitoring так званий «російський штам» коронавірусу AT.1. Вперше цей штам був виявлений на території РФ ще в січні 2021 року, і поширюється переважно в Росії.

Про це свідчить інформація на сайті організації.

Російський варіант коронавірусу не має власного позначення буквою грецького алфавіту, наприклад, як дельта-штам. Це маркування присвоюють тільки штамам з моніторингових списків VOI-Variants of Interest, і VOC - Variants of Concern (заслуговують інтересу і викликають побоювання).

У першій групі списки знаходяться штами «ета» (британо-нігерійський), «йота» (США), «каппа» (Індія) і «лямбда» (Перу). У другій групі - британський «альфа», південноафриканський «бета», бразильський «гамма» та індійський штам «дельта».

Раніше повідомлялося про те, що штам COVID-19, який вперше виявили в Індії і який ВООЗ маркує як Delta, зафіксований мінімум в 104 країнах і територіях.

У ВООЗ заявили, що дуже швидке поширення нового дельта-штаму коронавірусу може знову привести до загального локдауну. Ситуація дуже тривожна, тому необхідно негайно вжити заходів для зупинки поширення вірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: