Вакцина Moderna від COVID-19 вперше прибула в Україну

Читать на русском
При цьому, у Moderna повідомили, що їхня вакцина Spikevax стійка до нового штаму коронавірусу Дельта.
фото: УНН

Дитячий фонд ООН доставив в Україну понад 2 млн доз COVID-вакцини виробництва американської компанії Moderna. Партія в розмірі 2 000 040 доз була надана американським урядом через глобальний механізм COVAX.

Про це повідомляє ЮНІСЕФ.

Зазначається, що ця партія COVID-вакцини піде на щеплення мобільними бригадами організованих колективів та професійних груп попередніх етапів вакцинації.

«Наша ключова мета - захистити якнайбільше українців від COVID-19. Ми вдячні партнерам, які допомагають нам у цьому. Щодня ми збільшуємо обсяги вакцинації, щоб усі охочі мали доступ до вакцинації. Я закликаю українців, які ще не щепились, не зволікати і відвідати найближчий центр масової вакцинації, щоб захистити своє здоров’я», - заявив голова МОЗ Віктор Ляшко.

Зазначимо, що Moderna - це мРНК-вакцина, яка потребує особливих умов транспортування та зберігання. Ця вакцина потребує температури від -50°C до -15°C. Для повного курсу вакцинації цим препаратом потрібно отримати дві дози.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз препаратів і чиїм коштом поставили в УкраїнуВ Україні з лютого завезли близько 4,8 млн доз вакцини від коронавірусу. Майже половина надійшла в рамках програми Covax, решту закупили на кошти держбюджету.

При цьому, у Moderna повідомили, що їхня вакцина Spikevax стійка до нового штаму коронавірусу Дельта. За словами представників компанії, вакцина виробляє в організмі людини титри антитіл, що нейтралізують вірусні частки всіх штамів.

Зазначається, що Spikevax не містить вірус, тому заразитися коронавірусом після щеплення неможливо.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 16 липняВ Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 3 899 890 щеплень. Вакцинацію здійснювали силами 720 мобільних бригад з імунізації.

Нагадаємо, що в Україні зробили понад 4 млн щеплень від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: