«Укрзалізниця» втратила 8 млрд грн через корупцію – ТСК

Читать на русском
8 млрд грн за один рік - це 21 млн грн на день, тобто майже мільйон на годину, заявила голова ТСК, народний депутат Гришина
ТСК по «Укрзалізниці»Facebook

Одна зі збиткових державних компаній, АТ «Укрзалізниця», тільки на 2020 рік втратила 8 млрд грн. Це становить 1 млн грн на годину.

Про це з посиланням на дані Національного антикорупційного бюро повідомила голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, народний депутат Юлія Гришина у своєму Facebook.

«Після того, як ми почули один одного, НАБУ провело значну аналітичну роботу по закупівлях «Укрзалізниці». Збитки «Укрзалізниці» від корупції в закупівлях детективи оцінили в 8 млрд грн. І це тільки за останній рік», — написала вона.

Криклій про реформу УЗ: «Ні за пів року, ні за рік її не завершити»Колишній глава Мінінфраструктури Владислав Криклій розповів, як повинна відбуватися реформа Укрзалізниці.

Гришина підкреслила, що 8 млрд грн за один рік - це 21 млн грн на день, тобто майже мільйон на годину. Зараз члени ТСК фокусуються на тому, щоб такої ситуації більше не сталося.

«Завдання правоохоронних органів припинити не злочин, а запобігти повторенню схем. Вони одні й ті ж протягом багатьох років», - поскаржилася вона.

Корупційні скандали на УЗ - далеко не новина. Так, 22 червня 2021 року Служба безпеки України викрила схему поставок несертифікованої та небезпечної продукції для АТ «Укрзалізниця», яка призначалася для ремонту пасажирських сидінь у вагонах.

До цього, 28 травня, в Миколаєві СБУ затримала чиновників «Укрзалізниці», які систематично зливали з локомотивів по 100-150 тонн дизельного палива, а потім незаконно збували його.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: