«Укрзалізниця» запускає перший інклюзивний приміський електропоїзд

Читать на русском
Укрзалізниця завершила модернізацію приміського поїзда і зробила його інклюзивним - це перший в Україні поїзд, який пристосований для подорожей людей з інвалідністю.
Укрзалізниця

«Укрзалізниця» завершила модернізацію приміського поїзда і зробила його інклюзивним - це перший в Україні поїзд, який пристосований для подорожей людей з інвалідністю.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

«Поступово робимо Укрзалізницю інклюзивною. Адже всі люди повинні мати рівні можливості під час подорожі залізницею, у тому числі і в приміському сполученні. Цей поїзд стане прикладом для подальших робіт з модернізації приміського рухомого складу», – заявив в.о. голови правління УЗ Іван Юрик.

За його словами, усі роботи проводилися в постійних консультаціях з Валерієм Сушкевичем та представниками Всеукраїнського громадського об’єднання «Національна асамблея людей з інвалідністю України».

Додали, що новий електропоїзд має вагони, обладнані для доступу людей з інвалідністю, з місцями для людей на інвалідних візках, пандусами, кнопками виклику поїзної бригади, а всі вказівники нанесені шрифтом Брайля. Також у поїзді замінено низку систем та деталей інтер'єру. Серед основних - встановлено кріплення для велосипедів.

На модернізацію цього поїзда компанія направила 70,6 млн грн, зокрема, на впровадження інклюзивності – майже 2,2 млн грн. Усі роботи здійснено на власних потужностях – на Київському електровагоноремонтному заводі.

До кінця 2021 року планується провести капітальний ремонт ще 6 поїздів. Кошти на це, близько 300 млн грн, передбачені у фінплані компанії.

Крім цього, як повідомив Юрик, УЗ придбає 37 пасажирських вагонів, які пристосовані для перевезення людей в інвалідних візках.

«Закупівля зазначених вагонів проводиться за кошти, які вперше цього року були виділені компанії з державного бюджету», – пояснили в компанії.

Зі ста пасажирських вагонів, які будуть поставлені компанії впродовж двох років, 37 будуть пристосовані для перевезення людей на інвалідних візках. За кошти державного бюджету України придбають 20 пасажирських купейних спальних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі, та 17 купейних вагонів, обладнаних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда.

Нагадаємо, у травні «Укрзалізниця» презентувала вагони електричок з новою важливою функцією. При плануванні ремонтів УЗ було прийняте рішення обладнати вагони місцями для перевезень велосипедів, а також збільшити зручність користування. Кріплення для велосипедів знаходяться в першому та десятому вагонах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: