В Україні оголосили штормове попередження

Читать на русском
У низці областей України синоптики прогнозують грози, град та шквали вітру. Рятувальники оголосили штормове попередження.
Reuters

У низці областей України синоптики прогнозують грози, град та шквали вітру. Рятувальники оголосили штормове попередження.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Грози, град та шквали вітру до 20 метрів на секунду сьогодні очікуються у Києві, Київській та північних областях країни. Негода утримається до кінця сьогоднішньої доби.

Завтра в Україну також прогнозують негоду. У Карпатах 19 липня очікуються зливи, а у західних, північних, Вінницькій, Черкаській та Кіровоградській областях можливі грози, місцями град та шквали 15-20 метрів на секунду.

Нагадаємо, на столичний регіон обрушилася гроза зі шквальним вітром. У суботу, 17 липня внаслідок падіння дерев у с. Гаврилівна та с. Сухолуччя Вишгородського району загинуло 2 особи та 1 особу госпіталізовано. Крім цього, за даними пресслужби, станом на 7 годину 18 липня внаслідок ускладнення погодних умов (пориви вітру, дощ) через спрацювання систем автоматичного захисту ЛЕП знеструмлено 101 населений пункт у 3 областях.

Через сильні дощі в двох областях України підтопило будинки. На Закарпатті в Рахівському районі ДСНС провела відкачування води і ліквідацію наслідків негоди при Рахівській РДА. А в Івано-Франківській області інтенсивні опади спровокували підйом рівня води в р.Бистриця Надвірнянська.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: