У світі подорожчала нафта

Читать на русском
Світові ціни на нафту еталонних марок помірно зростають на даних про зниження запасів нафти і палива в США. Про це свідчать дані торгів в п'ятницю, 9 липня.
Reuters

Світові ціни на нафту еталонних марок помірно зростають на даних про зниження запасів нафти і пального в США. Про це свідчать дані торгів в п'ятницю, 9 липня.

Так, вересневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures зросли на 0,71 дол.(0,96%) - до 74,83 дол. за барель.

У Зеленського анонсували боротьбу з нелегальним ринком нафтопродуктівВ Офісі президента Володимира Зеленського анонсували боротьбу з нелегальним ринком нафтопродуктів.

Вартість ф'ючерсу на WTI на серпень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) піднялася на 0,82 дол. (1,12%) - до 73,76 дол. за барель.

Зараз спред між актуальними контрактами на марки Brent і WTI складає 1,06 дол. на користь Brent.

Напередодні стало відомо про зниження запасів нафти і бензину в США. При цьому попит на бензин досяг найвищого рівня з 2019 року, заявило Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA), що свідчить про посилення економіки країни.

Запаси сирої нафти за підсумками минулого тижня впали в США на 6,9 млн барелів - до 445,5 млн барелів - найнижчого рівня з лютого 2020 року. При цьому очікувалося, що падіння складе 4 млн барелів. Запаси бензину впали на 6,1 млн барелів, перевершивши прогнозне падіння на 2,2 млн барелів.

Раніше цього тижня ціна на нафту впала нижче за 73 дол. за барель. Це сталося на тлі невизначеності щодо перспектив нафтовидобутку в світі через розбіжності учасників угоди ОПЕК+.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: