Кожна країна ЄС ухвалюватиме рішення про допуск українців окремо – МЗС

Читать на русском
Після рекомендацій послів ЄС відкрити кордони для українських туристів кожна країна-учасниця ЄС буде приймати рішення самостійно.
Дмитро Кулебафото з відкритих джерел

Після рекомендацій Євросоюзу відкрити кордони для українських туристів кожна країна-учасниця ЄС ухвалюватиме рішення самостійно.

Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на засіданні Кабміну у середу, 14 липня.

Літо-2021: як українці планують провести відпусткуБільше половини українців мають намір провести відпустку в межах країни. Найпоширенішим регіоном для відпочинку в Україні є Одеська область.

Зокрема, голова Кабміну Денис Шмигаль підтвердив, що ЄС вніс Україну до званого «зеленого списку» і буде рекомендувати скасувати обмеження на поїздки для українців.

Як пояснив голова МЗС Дмитро Кулеба, це тільки перший крок.

«Рішення Європейського союзу є рекомендацією. Тепер кожна країна-учасниця ЄС розглядатиме питання про включення України до свого національного «зеленого списку» і про визначення умов в'їзду на їх територію», - сказав міністр.

Він додав, що вже доручив посольствам активно працювати з європейськими партнерами, щоб Україну включили до національних «зелених списків» і щоб умови в'їзду були максимально спрощеними.

«Звертаю увагу на одну деталь, що коли кожна країна буде приймати таке рішення, вона буде керуватися не тільки показниками в Україні, а й своїми власними епідемічними показниками», - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що посли ЄС вирішили внести України до рекомендованого переліку третіх країн, для яких можна зняти обмеження на в'їзд до ЄС. Список повинен бути офіційно оновлений завтра, 15 липня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: