Греція і Франція позбавлять невакцинованих медпрацівників роботи і зарплати

Читать на русском
Нововведення стосується лікарів і допоміжного персоналу, які працюють в лікарнях або здійснюють догляд за хворими вдома
Ілюстративне фотоGloballookpress

У Франції та Греції уряди оголосили про намір введення обов'язкової вакцинації від коронавірусу для медичних працівників.

Про це повідомив в ході телезвернення французький президент Еммануель Макрон.

Він констатував, що в країні сплеск захворюваності коронавірусом дельта-штаму і заявив про необхідність негайних дій, спрямованих на боротьбу з поширенням інфекції.

«Ми вводимо обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для медичного персоналу і представників ряду інших професій», — заявив він.

Макрон закликав всіх медиків країни зробити щеплення від інфекції до 15 Вересня. В іншому випадку після цієї дати невакцинованих співробітників можуть усунути від роботи та позбавити зарплати.

Макрон також уточнив, що нововведення стосується лікарів і допоміжного персоналу, які працюють в лікарнях або здійснюють догляд за хворими вдома.

Такі ж заходи вжив і уряд Греції, як повідомляє місцева газета Kathimerini.

«Вакцинація проти COVID - 19 стане обов'язковою для медичного персоналу і співробітників будинків престарілих через зростаючу кількість інфікованих в країні»,- заявив Кіріакос Міцотакіс, прем'єр — міністр Греції.

Нагадаємо, два дні тому в Україні прищепили рекордну кількість людей за добу - майже 115 тисяч. Але на вихідних темпи вакцинації традиційно впали.

Всього з початку кампанії з вакцинації отримали першу дозу - 2 311 690 осіб, а завершили вакцинацію (отримали дві дози) - 1 177 642 людини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: