СБУ затримала агента російської розвідки

Читать на русском
СБУ затримала у Кіровоградській області українця, який був завербований і працював на російську військову розвідку.
ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ затримала у Кіровоградській області громадянина України, який, за версією слідства, був завербований і працював на російську військову розвідку.

Про це у вівторок, 13 липня, повідомляє пресслужба СБУ.

На Донбасі затримали агента «ДНР»Служба безпеки України затримала агента так званої Донецької народної республіки. Він працював у громадській організації.

За даними відомства, затриманий входив до складу організованого злочинного угруповання і був завербований на території РФ.

«Співробітники української спецслужби задокументували, що після повернення в Україну зловмисник за завданням російських кураторів здійснював збір інформації стосовно місцевих посадовців та військовослужбовців. А саме: компрометувальних даних на них, а також відомостей щодо їх виїздів до РФ і тимчасово окупованих територій, наявності родинних зв’язків, майна тощо», - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, ці відомості повинні були використовуватися для затримання вказаних осіб і їх подальшого вербування.

«Зібрані дані затриманий агент передавав з використанням відпрацьованого закритого каналу зв'язку. При виконанні завдань отримував грошову винагороду в національній валюті РФ на банківську картку», - повідомили в СБУ.

Під час обшуку у чоловіка вилучили засоби зв'язку, банківські картки «Ощадбанку Росії», посвідчення про приналежність до персоналу російських комунальних та комерційних структур.

Затриманому повідомлено про підозру у держзраді. Зараз він під вартою.

Нагадаємо, раніше в ЗСУ виявили військового, завербованого бойовиками.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: