РНБО вирішила створити в Україні реєстр заборонених сайтів

Читать на русском
Ініціатором створення реєстру виступили великі оператори, яким потрібна ясність - які сайти підпадають в Україні під блокування, а які ні
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Рада національної безпеки та оборони України на нараді 8 липня остаточно вирішила створити в Україні реєстр заборонених сайтів. Внесені туди сайти будуть блокуватися на території України.

Про це повідомив у Facebook член Інтернет-асоціації України та член робочої групи з питань технічної реалізації реєстру Максим Тульєв.

За словами Тульєва, ініціатором створення реєстру виступили великі оператори, яким потрібна ясність - які сайти підпадають в Україні під блокування, а які не підпадають. Передбачається, що розробка реєстру і технічних вимог для блокування дозволить операторам більше не блокувати сайти в «ручному режимі» і дасть розуміння цієї процедури.

Сам Тульєв вважає, що це» безумство«, але визнає, що політичне рішення про створення «Укркомнагляду» вже прийнято, все інше - це технічні деталі.

«Сьогодні на РНБО було прийнято остаточне рішення про створення реєстру заборонених сайтів - того самого «Укркомнагляду», яким ми один одного лякали жартома і який ще рік тому здавався просто абсолютно неможливим в Україні. Створено робочу групу з питань технічної реалізації реєстру. Я в ній. Спробую якось зупинити це безумство, але шансів відверто мало», - написав він.

Нагадаємо, 9 червня стало відомо, що Кабінет Міністрів пропонує ввести санкції проти 6 фізичних і 10 юросіб за поширення пропаганди. Пропозицію готуються внести на розгляд РНБО.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: