Закон про перезапуск ВККС повинні прийняти протягом тижня – Разумков

Читать на русском
Разумков висловив сподівання, що закон буде виправлений і прийнятий протягом тижня. Закон ветували саме через суперечливі норми в ньому
Дмитро РазумковПраво на владу

Пропозиції до виправлення закону про перезавантаження Вищої кваліфікаційної комісії суддів Рада може розглянути у вівторок, 13 липня.

Про це заявив голова Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє Укрінформ.

«Президент ветував закон. Він вступив до Верховної Ради. Я дав відповідне доручення. Комітет провів засідання в п'ятницю. Я думаю, що у вівторок одним з перших питань ми розглянемо вето. Після цього не треба першого і другого читання. Голосуються поправки, які були вказані гарантом Конституції, після цього закон підписується і направляється знову в офіс президента», - сказав він.

Разумков висловив сподівання, що закон буде виправлений і прийнятий протягом тижня.

Нагадаємо, на засіданні 2 липня Верховна рада розблокувала підписання закону про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Проте вже 8 липня президент України Володимир Зеленський наклав вето на законопроєкт про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), який нещодавно підтримала Рада. Це сталося через присутність в документі суперечливих норм.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: