Разумков очікує вето Зеленського на закон про ВККС

Читать на русском
Разумков очікує вето Зеленського на закон про ВККС через суперечливість його статей про вагу голосу міжнародних експертів.
Верховна рада

Голова Верховної ради Дмитро Разумков очікує вето президента Володимира Зеленського на закон про Вищу кваліфікаційну комісію суддів, який є важливим для співпраці з МВФ.

Вся справа в суперечливості його статей про вагу голосу міжнародних експертів.

Про це Разумков заявив під час брифінгу, відповідаючи на питання журналістів.

Голосування за перезапуск ВККС: хто з нардепів провалив обіцянкиДеякі депутати зі Слуги народу і Голосу не виконали свої програмні обіцянки щодо перезавантаження ВККС.

«Зараз в законі ми маємо колізію, коли дві ці норми абсолютно по-різному можна трактувати: або посилення ролі міжнародних експертів, або зменшення. Згідно з чинним Регламентом ВР і Конституції, на рівні парламенту виправити вже ухвалений законопроєкт не можна, тому є велика ймовірність, що президент заветує через це технічне питання і його (законопроєкт) повернуть з вето президента до Верховної ради», – сказав він .

Також глава ВР додав, що якщо це і станеться, то на наступному пленарному тижні (з 13 до 16 липня).

Нагадаємо, на засіданні 2 липня Верховна рада розблокувала підписання закону про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: