ЄС знову продовжив економічні санкції проти Росії

Читать на русском
У Європейському Союзі затвердили продовження економічних санкцій проти Росії. Вони будуть діяти мінімум до 21 січня 2022 року.
Getty Images

Європейський Союз затвердив продовження ще на пів року економічних санкцій проти Росії - за окупацію Криму та навмисну ​​дестабілізацію ситуації в Україні.

Про це йдеться в комюніке Ради ЄС на офіційному сайті в понеділок, 12 липня.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

«Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити санкції, спрямовані на конкретні галузі економіки Російської Федерації, ще на шість місяців до 31 січня 2022 року», - сказано в заяві.

Рішення Ради ЄС було затверджено після останньої оцінки стану імплементації Мінських угод.

«З цього приводу лідери ЄС закликали Росію повністю взяти на себе відповідальність у забезпеченні повного виконання Мінських домовленостей як ключової умови будь-якого істотного зміни в позиції ЄС. У світлі того, що Росія ці угоди не виконує в повному обсязі, лідери ЄС одноголосно вирішили продовжити економічні санкції проти країни», - йдеться в комюніке.

Нагадаємо, економічні санкції проти РФ були запроваджені 31 липня 2014 року у відповідь на дії Росії, які дестабілізують ситуацію в Україні. Після того їх весь час продовжували, останній раз у грудні минулого року - до 31 липня 2021 року.

Санкції обмежують для РФ доступ до первинних і вторинних ринків капіталу ЄС для деяких російських банків і компаній і забороняють форми фінансової допомоги і брокерської діяльності російським фінансовим установам.

Також вони забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передачу всього оборонного обладнання та встановлюють заборону на товари подвійного призначення для військового використання.

Санкції обмежують доступ Росії до деяких технологій, які можуть бути використані в російському енергетичному секторі, наприклад, при видобуток і розвідку нафти.

Нагадаємо, раніше Рада ЄС запровадила санкції проти росіян за участь в кібератаках.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: