Погоджувальна рада: за що фракції та групи готові голосувати 13-16 липня

Читать на русском

Верховна рада проведе останній пленарний перед канікулами. Крім звичайних засідань, у вівторок і четвер депутати зберуться на позачергові. Після канікул, 24 серпня, буде урочисте засідання з нагоди Дня Незалежності. Не виключають також і скликання інших додаткових сесій влітку, про це заявив віцеспікер Руслан Стефанчук. Про що сьогодні говорили під час Погоджувальної ради, розібралося «Слово і діло».

Цього тижня Верховна рада знову повернеться до судової реформи, зокрема, буде розглянуто законопроєкт про відновлення роботи ВККСУ, який ветував Володимир Зеленський. З інших цікавих питань на порядку денному:

  • легалізація медичного канабісу;

  • криміналізація контрабанди;

  • реформа Служби безпеки України;

  • президентський законопроєкт про великий Герб України;

  • законопроєкт про Фонд державних гарантій фермерських кредитів.

У п'ятницю під час години запитань до уряду виступить прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

На Погоджувальній раді спікер Дмитро Разумков прокоментував інцидент з нардепом Олександром Юрченком. Нагадаємо, 8 липня його затримали за водіння в стані наркотичного сп'яніння. «Закон повинен бути один для всіх. Мені дуже шкода, що сьогодні в українському законодавстві немає норми, яка б дійсно могла очищати Верховну раду від таких вчинків і дій таких колег. Я думаю, що нам теж потрібно попрацювати в цьому плані і, можливо, внести відповідні зміни. Паралельно з цим всім нагадую, що кримінальна відповідальність і рішення суду у кримінальній вироком є підставою для того, щоб народний депутат втратив свій мандат», – сказав Разумков.

У «Слузі народу» на Погоджувальній раді висловили надію на те, що Рада зможе цього тижня ухвалити «базовий» пакет законопроєктів щодо судової реформи. Фракція попросила внести до порядку денного законопроєкт про оподаткування грального бізнесу.

Глава партії Олександр Корнієнко також в своєму виступі закликав колишнього колегу по фракції Юрченка здати депутатський мандат.

«Опозиційна платформа – За життя» заявила, що парламент повинен втрутитися і скасувати наказ Міністерства юстиції про замороження коштів на банківських рахунках за борги. Фракція також виступає проти змін до Податкового кодексу, запропонованих Мінфіном.

У «Європейській солідарності» зажадали «перекинути» кошти з програми «Велике будівництво» на збільшення субсидій. «Голос» підтримав законопроєкти щодо судової реформи та легалізацію медичного канабісу.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про те, хто з народних депутатів все ще не виконав жодної обіцянки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: