В'єтнам отримав від США 2 мільйони доз вакцини

Читать на русском
В'єтнам отримав 2 мільйони доз вакцини Moderna від коронавірусу, пожертвуваних урядом США.
Reuters

В'єтнам отримав 2 мільйони доз вакцини Moderna від коронавірусу, пожертвуваних урядом США.

Про це повідомило посольство США в Ханої.

«Ця партія, доставлена через Центр обміну COVAX, є частиною 80 мільйонів доз вакцини, які президент Джо Байден виділив з американських поставок вакцини для підтримки глобальних потреб інших країн», – йдеться в повідомленні.

Зі стійким спалахом коронавірусу В'єтнам зіткнувся ще в кінці квітня, коли кількість щоденних інфекцій зросла до рекордних рівнів. Більшість нових випадків зараження коронавірусом у В'єтнамі зареєстровані в Хошиміні. Саме в це місто і будуть спрямовані вакцини, отримані від США.

Вакцинація від COVID-19: коли в країнах буде сформований колективний імунітетКолективний імунітет проти коронавірусу в Україні буде не раніше 2022 року. Тоді як в Ізраїлі, ОАЕ, Британії він може сформуватися вже в травні.

Зазначимо, що Міністерство охорони здоров'я повідомило про 1853 нові випадки зараження коронавірусом. В країні вже тиждень цей показник перевалює за тисячу. Всього у В'єтнамі зареєстровано 27 863 випадки інфікування і 112 смертей від коронавірусу.

В'єтнам вже отримав близько 8 мільйонів доз вакцини, в основному в рамках COVAX. Там вакцинували однією дозою 4 мільйони осіб, а 258 000 осіб були вакциновані повністю.

Нагадаємо, наприкінці травня у В'єтнамі виявили нову мутацію штаму COVID.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: