Через аномальну спеку у Каліфорнії лютують лісові пожежі

Читать на русском
Поблизу Долини смерті у США набирають сили дві лісові пожежі, яким сприяє дуже спекотна й засушлива погода.
Gavin Phillips

Поблизу Долини смерті у США набирають сили дві лісові пожежі, яким сприяє дуже спекотна й засушлива погода.

Про це пише AP.

«Вогнеборці намагаються стримати вибухову лісову пожежу у Північній Каліфорнії на тлі дуже високих температур, викликаних черговою хвилею спеки на заході США», – йдеться у матеріалі.

В п’ятницю у Долині смерті було зареєстровано температуру 54 градуси за шкалою Цельсія, що близько до абсолютного земного рекорду в 57 градусів, зафіксованому тут же в 1913 році.

«Комплекс Бекворс – дві викликані блискавками пожежі, що горять в 72 км на північ від озера Тахоє – не показують ознак сповільнення на шляху із регіону лісу Сієра Невада після подвоєння у розмірі між п’ятницею та суботою», – зазначають у виданні.

Агентство зауважує, що вогнеборці зазвичай використовують прохолодні вологіші ночі для приборкання стихійного лиха, однак цього разу спека та низька вологість не відступають.

Наразі пожежа вже почала формувати власну погоду із блискавками, спроможними викликати нові спалахи. Їй протистоять близько 1200 вогнеборців, а також авіаційна й важка техніка.

Нагадаємо, у результаті пожежі, яка спалахнула на фабриці з виробництва харчових продуктів та соків у Бангладеш, загинули щонайменше 52 людини. Зазначається, що пожежа почалася вдень 8 липня на першому поверсі шестиповерхової будівлі фабрики компанії Hashem Foods в місті Рупгандж, на схід від столиці Дакки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: