Синоптики прогнозують наступного тижня спеку до +38°

Читать на русском
Синоптики на наступний тиждень, 12-16 липня, прогнозують спеку та можливі короткочасні дощі.
Pixabay

Синоптики на наступний тиждень, 12-16 липня, прогнозують спеку та можливі короткочасні дощі.

Про це повідомляють в Укргідрометцентрі.

За даними синоптиків, у понеділок, 12 липня, вночі без опадів, вдень у південних, центральних, північних областях та Карпатському регіоні місцями короткочасний дощ, гроза, подекуди град і шквали 15-20 м/с. Температура вдень коливатиметься у межах 29-34° тепла.

13 липня на Правобережжі та у Херсонській області місцями невеликий короткочасний дощ, гроза. 14 липня в Україні без опадів. Там температура коливатиметься у межах +15-20° вночі та +29-34° вдень.

15-16 липня теж очікується спекотна погода з температурою вночі 17-23°; вдень 30-36°, на півдні та сході країни до 38°. Сухо, лише в Карпатському регіоні місцями короткочасний дощ, гроза.

Нагадаємо, поблизу Долини смерті у США набирають сили дві лісові пожежі, яким сприяє дуже спекотна й засушлива погода. В п’ятницю там було зареєстровано температуру 54 градуси за шкалою Цельсія, що близько до абсолютного земного рекорду в 57 градусів, зафіксованому тут же в 1913 році.

Додамо, в результаті інтенсивних опадів у західних областях України відбулося підтоплення подвір'їв, житлових будинків та господарських споруд місцевого населення. Рятувальники ліквідовують наслідки негоди на Закарпатті та в Івано-Франківській області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: