У Польщі низка міст постраждали від сильної грози

Читать на русском
Упродовж п’ятниці та проти ночі в суботу над Польщею пронеслися буревії з інтенсивними опадами, градобоєм і сильними поривами вітру.
Фото PAP

Упродовж п’ятниці та проти ночі в суботу над Польщею пронеслися буревії з інтенсивними опадами, градобоєм і сильними поривами вітру.

Про це повідомляє TVN24.

Низка міст Польщі постраждали від злив із грозами й шквалами, що пройшли вдень та увечері 9 липня. У регіонах, які зачепила негода, рятувальники здійснили по кількасот виїздів, а загалом по всій території країни – понад 5 тисяч.

Як повідомив речник Пожежної служби Польщі Кшиштоф Баторський, найбільше звернень щодо ліквідації наслідків негоди отримано в Лодзькому та Мазовецькому воєводствах у центрі країни та Малопольському воєводстві на півдні Польщі.

Подекуди сильний вітер пошкодив дахи будівель, у тому чиcлі церкви. Загалом пошкодження отримали щонайменш 120 житлових та інших будівель. Понад 49 тисяч помешкань тимчасово залишились без світла.

Нагадаємо, в Японії після проливного дощу виник великий зсув на північний захід від Токіо. У результаті - зруйнувалися 10 будинків, а 20 осіб зникли безвісті. Проливний дощ також порушив роботу системи громадського транспорту. Ненадовго призупинили рух надшвидкісних поїздів Сінкансен на ділянках між Токіо і Сін-Осака.

Японське метеорологічне агентство повідомило, що за 72 години в Хаконе, префектура Канагава, випало 790 міліметрів опадів, а в Готемба, префектура Сідзуока, - понад 550 мм.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: