Держпродспоживслужба оштрафувала «Нову пошту» на 326 млн грн

Читать на русском
Держпродспоживслужба оштрафувала Нову пошту на 326 млн грн після чого компанія вирішила звернутися до суду.
myvin.com.ua

«Нову пошту» оштрафували на 325,85 млн гривень за неякісне обслуговування і систематичне порушення прав споживачів.

Про це йдеться в повідомленні головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області.

Фахівці регулятора провели позапланові перевірки відділень №49 у Харкові та №3 у Чугуєві Харківської області.

Однак «Нова пошта» вважає, що штраф занадто великий та оскаржуватиме його в суді.

Компанія зазначила, що приводом для перевірки стала скарга клієнта про пошкодження посилки на суму 500 грн. Водночас Держпродспоживслужба стверджує, що йдеться про численні звернення громадян.

Контроль держвидатків: які порушення знайшов Держаудит протягом року та скільки грошей витратив на себеПро які збитки та неефективні витрати державних коштів прозвітувала Держаудитслужба у 2020 році та чи вартий результат витрачених зусиль.

«За законом, перевіряльник повинен надати керівнику юридичної особи, її відокремленого підрозділу або уповноваженій ним особі документи про перевірку. Натомість, їх було вручено керівнику відділення, який не є такою уповноваженою особою. Крім того, була порушена і процедура перевірки. Зокрема, представник будь-якого контролюючого органу під час здійснення перевірки повинен розписатися в спеціальному журналі – це вимога законодавства. Цього теж зроблено не було», – йдеться в заяві оператора.

«Нова пошта» розцінює дію контролюючого органу як маніпуляцію державою своїх повноважень і оскаржує штраф у Харківському окружному адміністративному суді.

Після заяви «Нової пошти» Держпродспоживслужба уточнила, що йдеться про два стягнення – на 151 мільйон і 174 мільйони гривень.

Перший штраф «Нова пошта» отримала за акваріум, який клієнт відділення №49 у Харкові отримав розбитим і вартість якого вона нібито не компенсувала.

Друге стягнення присудили за результатами перевірки після того, як клієнт відділення №3 у Чугуєві поскаржився на те, що його обрахували.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що доставку пенсій готівкою через пошту дозволили до 2023 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: